Derfor skal du i hvert fald ikke stemme på Venstre

Næstveds Byrådsbørnehave: Hvor blev anstændigheden af?

Ved byrådsmødet forleden (26. juni) blev der diskuteret lokalplaner i forskellige områder, hvor der blev blandt andet blev snakket om seniorboliger i Fensmarks bymidte, mens der også blev talt om lokalplan for udvidelsen af Næstved Storcenter ? det lyder fint, ikke?

Der hvor det bliver ekstremt grænseoverskridende og ligegyldigt er, hvor man ved møder sætter allerstørst spørgsmålstegn ved centrets kommende udseende og farve. For mig er det selvfølgelig en vigtig faktor i sidste ende, men når vi i Næstved Kommune ligger inde med en bymidte, der år for år bliver udsat for mishandling af byrådets kommunevedtagelser, så er der ikke noget så ligegyldigt som farve eller udendørs faciliteter på storcentrets matrikel.

Socialdemokratisk dobbeltmorale

Daniel Lillerøi fra Socialdemokratiet sagde blandt andet, at de små butikker skal rykkes til Næstved bymidte, og der skal være en vis ?standard? (ikke citeret) for at have en forretning i Næstved Storcenter. Det vil derfor sige at han vil rykke de ?små? forretninger ind i Næstved bymidte, så bymidten kommer til at fremstå som en slags losseplads for dårlige rentable forretninger.

Det kom blandt andet også frem at det var ekstremt vigtigt for Næstveds konkurrence med vores omkringliggende byer, så vi kan fremstå som Næstveds København. Det er såmænd en fin vision. Men lige nu er Næstved definitivt ikke fattigt, men hvis der er noget som Næstved er blevet dårligere til over en længere periode, så er det konkurrence.

Daniel Lillerøi udtalte for bare to uger siden i Sjællandske, at han vil forstærke bymidten, så det bliver en stor attraktion ? hans strategi bevidner bare ikke om hans vision. Den bidrager tværtimod til by-kedelighed.

Fattige visioner

Det bringer mig videre til Kristian Skov-Andersen, som med sin romantiske version af virkeligheden, begyndte at sammenligne udvidelsen af Næstved Storcenter med Københavns ?Field?s? kundeniveau og centerudfordringer.

En version, der også vidner om mangel på økonomisk og logisk sans for en lille kommune som Næstved, og som desværre (også) har hærget på andre områder (Arena Næstved?) Jeg har intet imod tanken om udvidelsen af Næstved Storcenter udover, at jeg synes det er ekstremt ligegyldigt for Næstveds ?tilstand? lige nu.

Vi har enorme økonomiske problemer på forskellige områder, og Næstveds byrådspolitikere mener, at det er anstændigt at opføre nye potentielle underskudsforretninger, inden man er blevet færdig med et tidligere skandaløst projekt (fx Arena Næstved eller folkeskolerne i kommunen).

Jeg har et spørgsmål til byrådspolitikerne; kan vi ikke starte med at diskutere vigtigere og større problemer, før vi går videre til dannelsen af nye potentielle (og store) problemer?

Næstved Kommune har ganske enkelt ikke fortjent en udvidelse af vores storcenter. Vi har så mange velfærdsproblemer, netop på grund af opførte projekter der skal tiltrække turister, tilflyttere og kunder, og hvis vi skal kunne leve op til borgernes krav om kommunal velfærd, så må vi løse vores allerede eksisterende velfærdsproblemer før, vi roder os ud i alle mulige andre økonomiske projekter.

Vi har en bymidte der bliver mishandlet med dårlig økonomisk rådgivning fra byrådet, og nu vil man gøre bymidtens butikkers vilkår endnu værre, ved udvidelsen af Næstved Storcenter. Jeg vil sige det er mangel på empati.

Det er ikke anstændigt at byrådspolitikerne ikke kan se ud i fremtiden, eller se udover egen næstetip. Det er pinligt at være vidne til. Glem jeres anekdoter, og kom i gang med byrådsarbejdet.

Tak.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor skal du i hvert fald ikke stemme på Venstre