De 10 bedste og billigste fashion-webshops

Hvem skal stoppe sådan en som Fie Laursen?

For et par dage siden skrev jeg et længere indlæg omkring den water-faste, som Fie Laursen har reklameret så meget for til alle sine fans, der primært består af børn. Indlægget var måske lidt overilet, men alligevel var alle enige i mine overvejelser – men jeg kunne godt tænke mig at dykke endnu dybere ind i denne promovering, og fortælle om hvad det ellers kan gøre ved et skrøbeligt samfund som vores.

Vi bor jo i lille Danmark,. og det burde ikke være nogen hemmelighed. Der skal ikke meget til for, at trends spreder sig med den højeste hastighed, og derfor er det selvfølgelig også danske influencers ansvar at tage afstand fra dem, som misbruger medierne. Og selvom jeg ikke er nogen stor blogger i forhold til så mange andre, så vil jeg alligevel slå et slag for retfærdigheden.

Alle influencers lever af de samme følgere. Det er bare af forskellige målgrupper. Især Youtubers deler følgere, og det er jo fedt at man kan opnå sine følgeres tillid på sådanne måder. Især i Danmark er det fedt, fordi samfundet er så småt, og der derfor kan dannes et utroligt stærkt tillidsbånd mellem influencers og læsere/seere. Men når man deler seere eller læsere, så bliver man nødt til at bakke op om hinanden – tage afstand fra misbrugerne af netværket, og opretholde tilliden. Men det er der ikke rigtig nogen der gør.

Jeg forstår godt at blogger- og Youtube-miljøet er meget truet, fordi alting kan smuldre SÅ hurtigt mellem ens fingre, fordi det er SÅ nemt at klikke ‘unsubscribe’ – det handler om selvpromovering. Og det er jo helt forståeligt, at man gerne vil bibeholde sin business som den altid har været. Det er komplet logisk for alle.

Alligevel er det bare skide vigtigt at vi ikke lader ‘skaderne’ løbe fri fra deres rigtig dumme fejltagelser, der er begået i medierne. Ikke for at skade disse ‘skader’, men mere for at der skal være en konsekvens ved brud på friheden. Især med trends, for det er trends der rammer små børn, og indirekte opfordrer til spiseforstyrrelser. Og sådan skal det jo ikke være. Det er da en mærkelig mentalitet.

Jeg føler mig medskyldig hvis ikke jeg skriver sådan et indlæg her, for jeg kan og vil ikke acceptere at så mange små børn bliver indoktrinerede med hvad der er i orden, og hvad der ikke er i orden – for de sociale normer er meget nemmere at ændre end som så. Og selvom vi helt sikkert skal have ændret en masse normer, så er det også virkelig vigtigt at vi ikke fremskynder disse processer – for ellers ender vi nemlig med at tage overilede beslutninger, der gør mere skade end gavn.

Og forældrene står altså også med et ansvar – et ansvar for at tale med sit barn om de sociale medier. Også selvom forældres viden om internettet altid har været skide dårlig (haha, sorry mødre). Det her fungerer ligesom religiøs radikalisering, og det er skide farligt. Ens egne rollemodeller og forbilleder kan på 0.5 blive ens fjender.

Og jeg aner ikke hvordan og hvorfor Fie Laursen kan gå lige gennem detektoren uden at blive stillet kritisk overfor noget.

xx Mathias

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 10 bedste og billigste fashion-webshops