My Instagram Journey

De 5 bedste julekalendere gennem tiden

Jeg har en confession, og jeg håber ikke at jeg er den eneste der er totalt guilty – men… jeg er virkelig i julehumør. Og jeg har været det siden jeg kom i skole igen efter sommerferien. Det er nærmest sørgerligt, men der er måske en grund til at Bilka og Bahne sætter juleting til salg så tidligt; så de kan ramme målgruppen. Men nu hvor det er blevet den 8. november, tænkte jeg at lave en liste over mine yndlingsjulekalendere gennem tiden, som jeg virkelig savner. Julekalenderne bliver rangeret fra 1-5, hvor nummer 1 er den bedste (den er til sidst).

Jeg kan heller ikke love at det her bliver det sidste juleindlæg jeg kommer med, for jeg er virkelig motiveret for julen lige for tiden. Hvis du er under 8 (hvilket du højst sandsynligt ikke er), så kan det måske også godt være at du ikke har nogen anelse om hvad disse julekalendere indebærer – men jeg kan i hvert fald anbefale dig at se dem, for de er fandme indbegrebet af jul. Noget, som de fleste måske egentlig savner i julekalendere. Det kan også godt være at jeg skuffer dig herre meget nu, men så må du skrive hvad du ellers selv ville have sagt – lad os komme til sagen:

5: Tinkas Juleeventyr – TV2

Jeg bliver så glad af at sige det. Tinkas Juleeventyr er nok en af de julekalendere der er blevet lavet indenfor de seneste par år, som jeg faktisk kan stå indenfor. For min skyld betyder julekalenderne nemlig ikke altid at handle lige meget om jul, men handlingen skal være klar; fællesskabet skal stråle igennem. Og det gør Tinkas Juleeventyr. Jeg elsker nemlig vekslingen mellem en nisse- og en menneskeverden, fordi julen også er fuld af eventyr.

Jeg kan også godt lide julekalenderen, fordi den ikke skinner igennem med urealisme. Det kan jeg godt hurtigt gå død i, men samtidig savner jeg lidt mere spændende handling. Der skete ikke rigtig noget andet end, at Tinka blev spærret inde i det forladte tårn (er det overhovedet det, det hedder?), men til gengæld afgjorde slutningen på julekalenderen helt klart, at den selvfølgelig skulle have en plads på listen.

Jeg tvivlede meget på om julekalenderen skulle have en bedre plads på listen, men der er simpelthen for mange gode julekalendere der er at vælge imellem, og heriblandt er der altså bedre valg – undskyld til dem, der elsker Tinkas Juleeventyr.

4: Den Anden Verden – DR1

Jeg elskede seriøst Den Anden Verden. Jeg er så begejstret for filmatiseringen af forskellige eventyr, og jeg har kun haft gode oplevelse på det – derfor skulle Den Anden Verden selvfølgelig på listen. Der er også en veksling mellem eventyr- og menneskeverden, og jeg elsker det. Jeg synes ligesom med Tinkas Juleeventyr, at spændingen i Den Anden Verden, godt kunne spændes lidt mere. Jeg savner lidt at miste pusten, og som vi kommer til senere, så kommer det nok. Men se den, virkelig!

Grunden til at Den Anden Verden ikke fik en bedre plads, er helt basalt på grund af manglen af det julede i den. Julen ligger jo ligesom i ordet ”julekalender”, men derudover synes jeg også at slutningen er mindre skuffende. Jeg savnede i hvert fald et plottwist, eller noget mere uforudsigeligt. Men jeg var også 15, da jeg så den, så jeg tror heller ikke at målgruppen liiiige var mig.

3: Tidsrejsen – DR1

Jeg tænker at rigtig mange kan huske Tidsrejsen på grund af introsangen. Jeg kan i hvert fald huske at jeg hørte sangen den næste sommer (haha, ups). Jeg elskede Tidsrejsen, og nu hvor jeg har savnet så meget spænding, så bliver der virkelig opfyldt nogen ønsker i denne julekalender. Jeg kan huske at jeg elskede Tidsrejsen på grund af plottet. Man har jo altid selv eksperimenteret lidt med tanken om hvad der ville ske, hvis der en dag blev opfundet en tidsmaskine, som kunne sætte folk fra fremtiden eller fortiden ind i vores nuværende verden. Og den tanke gør Tidsrejsen virkelig op med.

Jeg kan huske at jeg elskede slutningen i Tidsrejsen hvor man finder ud af, at Sofie fra 2044 er Sofie i 2014 (?), som prøver at fange Dixie, fordi han har gjort Sofie ondt i fortiden på kærlighedsfronten. Og det er fandme et plottwist, hvis man spørger mig. Jeg var virkelig vild med det. Grunden til at denne her ikke får en højere plads er på grund af de to næste julekalendere, i får lov til at se. Kig med.

2: Pagten – DR1

Argh! Nostalgi-trip! Jeg elsker virkelig Pagten, og jeg skænker den en tanke hvert år, når jeg skal se julekalender, for jeg savner den enormt meget. Og jeg er herre nederen over ikke at kunne finde noget GIF med julekalenderen, så jeg lige kunne have visualiseret serien lidt mere. Sådan er det vel bare. Men jeg elsker virkelig Pagten for dens valg af karakterer – for mig giver det herre god mening at bruge en isdronning til at understrege vintertiden, også bruge nisserne til at gøre det til en hyggelig vinter, i kampen mod Iselin (er jeg ret sikker på hun hedder).

Pagten blev udsendt i 2009, og jeg er i totalt chok over det. Der var jeg 7 år. Og det er ni år siden! Ja, hvad mere har jeg at sige om Pagten? Ikke rigtig noget udover, at slutningen godt kunne blive lidt mere konkret udover tilintetgørelsen af Iselin – men det er vel bare hvad dét er. Jeg elsker nu alligevel julekalenderen, men det er ikke min favorit. Den kommer først nu.

1: Absalons Hemmelighed eller?

Jeg ved det virkelig ikke. Jeg kan ikke finde ud af om det er Absalons Hemmlighed, Pyrus eller noget helt tredje. Can I get some help? Skriv en kommentar med dit bud på den bedste julekalender til dato – jeg håber ikke at du har noget i mod mit valg af julekalendere, for husk lige på at jeg er 17 år. Jeg har aldrig set det der Yallahrup Færgeby (er det ikke det, det hedder?)

Hvad er din yndlingsjulekalender?

xx Mathias

1 kommentar

  • Sikke et hyggeligt indlæg. Mine favoritter er Pagten, Absalons Hemmlighed, Jul i Valhal og Tinkas Juleeventyr

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My Instagram Journey