Mændene er de største ofre

5 JULEFILM DU SKAL SE

Kan vi lige være enige om at der er en række julefilm man bare skal se, før man – i det mindste – dør? Det lød enormt paradoksalt, men min pointe er bare at der er noget galt med din barndom, hvis ikke du har set disse fem julefilm. Det lød nu også ret paradoksalt. Forget about it.

Men du skal bare se disse fem julefilm. For ellers er det ikke rigtig jul. Og jeg aner faktisk ikke hvor du kan finde dem, med mindre du har blu-ray eller DVD, så held og lykke med din jagt efter disse film, der definerer julen:


5: The Nightmare Before Christmas

Jeg ved ikke engang om jeg kan komme med en logisk forklaring på hvorfor du skal se denne her film. Jeg plejer ikke selv at se tegnefilm, og slet ikke når disse tegnefilm blander uhygge og jul sammen – men der er noget nostalgisk over denne film. Og noget smukt. Man bliver næsten ligeså meget trukket tilbage til barndommen, som hvis man ser Teletubbies (og det er altså meget!), så den skal du bare se.

4: Home Alone (1990)

Jeg er ret sikker på at jeg kan huske noget om at denne film altid vises på den 23. december på TV2 Film, for det er i hvert fald der jeg har set den, og den gør bare så meget godt for julen. Igen er det faktisk noget uhyggeligt der danner basen for en god julefilm, men enden er altid god (som man siger), og Home Alone giver bare en et totalt rigtigt billede af en amerikansk jul i en almindelig amerikansk familie (alt er relativt, lol). Også er den herre sjov, og den er smækfyldt med julenisser, lyskæder og flotte juletræer! Også er den optaget i New York!

3: Polar-ekspressen

Denne her julefilm danner bare basen for at være et almindeligt barn. Og den opfylder alle kriterier til en børnefilm, hvor et barn vogner op til lyden af et tog midt om natten, der viser sig at være på vej til Nordpolen – og hvor barnet vågner op i sin egen seng morgenen efter, hvor drømmen er opfyldt (no spoilers, please). Der er også et eller andet smukt over at forskellige børn med forskellige baggrunde mødes i et tog – der er noget fællesskabeligt over det.

2: Pyrus i Alletiders Eventyr

Denne her er nok ikke helt fair. Det er nemlig en julekalender, men jeg har altid set den som en film. Og den er bare god! Jeg er totalt fan af eventyr, og når eventyr og julen bliver kombineret, så giver det altså noget godt. Og faktisk er der jo også en ”konflikt” i Alletiders Eventyr, men den ender også godt – og man får virkelig et godt kendskab til eventyrene. Den er så smuk!

1: Far til Fire i Byen – til julebal i Nisseland

Den absolut bedste julefilm til dato, og den skal med kæmpe bogstaver, bare ses! Der er ingen undskyldninger for ikke at have set Til julebal i Nisseland, men det er jo også bare alle børns drøm! Jeg vil i hvert fald gerne til julebal i Nisseland aftenen før juleaften.

Hvad er dine yndlings julefilm?

Instagram

xx Mathias

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mændene er de største ofre