Søndagstanker på en søndag

Mændene er de største ofre

Hvad helvede er det? Det er 100 procent det, du sidder og tænker – og hvorfor har du aldrig hørt om det?

Det kunne jeg skrive lange romaner om, men min hovedpointe med dette indlæg er egentlig bare at prise og ære de mænd, der gennem tiden har kæmpet for verdens nutidige tilstand. Mænd der har ofret deres liv på at redde deres fædreland, samt mænd der altid har taget skraldet for en masse kvinders (bemærk; bestemt flertal), der har noget inderligt imod mænd. Nå, men væk fra alt det feministiske orienterede fis.

Jeg så et facebook-post i dag hvor jeg faldt over en masse mandlige soldater der kæmpede på D-day, hvor disse mænd stormede Normandiet for at befri Europa fra tyskernes dømme under 2. verdenskrig. Kedelig læsning, ikke?

Jeg gider faktisk heller ikke tage udgangspunkt i det – også selvom det er vigtigt. Folk giver ikke en f*ck for historiske begivenheder, hvor mænd har været de inkluderede, der har skulle kæmpe for verdensfreden. Så derfor vil jeg hellere fortælle om lidt statistikker, som nok overrasker mange, men som mange fortier fordi mænd er ”priviligerede” og ”mandschauvinister”.

Alt det her får mig til at tænke på én ting. Tænk på hvordan vi i dag snakker om at vi skal have åbne samtaler omkring menstruation og hvad der ellers findes af klamme topics, man kan tale om. Prøv at tænke på hvilke problemer vi faktisk har stået overfor i verdens fortid, hvor verden har budt på krig og ødelæggelse, der har splittet millioner af familier (og som stadig gør det).

Don’t get me wrong – menstruation er 100 procent naturligt, men det er fandme klamt at snakke om. Jeg snakker heller ikke om hvor stor min lort var i går. Der er ingen der har brug for at vide det.

Mit budskab på International Men’s Day er, at vi skal tage os mere sammen. Lad os få noget mere anstændighed, og lad os lade være med at tude over ingenting. Det giver ingen mening. Og Gud, hvor er jeg egentlig også useriøs – tænk at jeg debatterer så ligegyldige ting på så vigtig en dag, som i dag.

Jeg vil gerne sige tak til alle de mænd der har taget et ansvar for at bære ethvert samfund videre. Tak til alle de kvinder i verdenshistorien, der har opfostret børn uden en mand ved deres side, som måske døde under krigen.

God International Men’s Day – og pris alle vores heltemodige mænd, der har gjort os til dem, vi er i dag.

9 kommentarer

  • Derudover vil jeg henvise dig til en video, hvor de fortæller om mænd der tager offerrollen: https://www.youtube.com/watch?v=4LZ3P1sv9jE Fortalt af en mand

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes du skal læse mit indlæg om det mandschauvinistiske syn og om forskellen på feminsme og marcistisk feminisme (altså mandehadere). Så læse dit eget indlæg igen…http://enunikvaegt.dk/det-mandschauvinist-syn-og-at-mandehad-i-34522771

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi kan hurtigt blive enig om at vi skal takke de mænd som har været i krig og kæmpet for frihed. Men det er altså ikke kvinderne’s eller feminsternes skyld. Det var nemlig ikke kvinderne som sendte mænd i i krig. Det var rige magtfulde mænd og deres kvinder som sendte fattige mænd i krig på grund af magt og penge…Alle de problemstillinger billedet siger er ALLES SKYLD UANSET KØN! Bum!Hilsen en selverklæret feminist, der kæmper for alles rettigheder.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Derfor snakker vi om menstruation, som er skide naturlig. Bare fordi din grænse går ved at tale om lort og menstruation, så betyder det ikke vi andre skal holde kæft? Det betyder slet ikke det er feministernes skyld. Min mand, 27 år gammel, taler åbent om lort og han har intet problem i jeg snakker menstruation. Han snakker faktisk selv om det og det gør mine mandevenner også xD ! For ham er det naturligt og hans grænse er et andet sted (og han læste dit indlæg og var ligeså uenig med dig som jeg er). Men stadig giver du kvinderne skylden, for at din grænse er et andet sted?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du går ud fra at feminisme handler om mandehad og kampen om kvinders rettigheder. Det er din stigmatisering og du tager så meget fejl. Feminsme handler om rettighederne for at alle er lige uanset kønsroller. Feminster kæmper også for homoseksuelle og mænd. F.eks. så ved man at de fleste overgreb i institutionerne bliver begået af kvinder og alligevel bliver der lavet særregler til mænd. Det kæmper feminister imod ved at italesætte problemstillingerne. Det sker også i medierne og i politik. Sjovt nok fordi feminisme er en idelogi.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Konteksten mangler… Men det værste af dit indlæg er ikke billedet og statestikken i sig selv, for ser man billedet for sig selv er den jo god nok. Vi skal hjælpe de her mænd! Problemet er faktisk din konklussion om det er kvinderne og feministerne’s skyld. Fordi nej, det er ikke kvindernes skyld – det er alles skyld! Det er faktisk lige på det punkt hvor man tænker du ikke skulle havde udtalt dig…Fordi du kender ikke forskellen på feminisme og marcistisk feminisme.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • F.eks. så er 40% af dem som bliver udsat for det som på dansk hedder psykisk vold mænd. Men det er stadig flere kvinder(60%) der bliver udsat for psykisk vold og man ved at 75% af al fysisk vold i et forhold bliver begået af en mand. Og at hver tredje kvinde bliver udsat for voldtægt af egen partner. Altså ikke hvor mange kvinder der bliver voldtaget.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du mangler at tænke på konteksten bag statestikkerne. F.eks. hvorfor er der flest mænd der begår selvmord? Det er fordi at kønssteotyperne for en mand er de skal være marcho og ikke må være svage, og da slet ikke må være psykisk syg. Derfor søger mænd ikke altid hjælp til psykisk behandlinger og resultere i selvmord. Derudover ved man at hver tredje er homoseksuel og man ved at homoseksuelle mænd har det hårdest i samfundet da homoseksuelle kvinder er mere accepteret. Derfor er der også mange flere kvinder som springer ud end mænd. Og derfor flere homoseksuelle mænd som begår selvmord. Alt for mande.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes det her er det dårlige indlæg jeg længe har læst…Man kan tydelig læse sig frem til at du bruger dine egne konklussioner og stigmatiseringer, fremfor at se på konteksten. Hvilket du burde gøre når du læser på en gymnasiel uddannelse?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagstanker på en søndag