#MeToo: Alt hvad han ville var at danse

Nytårsbudskab: Skriv for fanden pænt til hinanden

Jeg vil gerne ønske alle et godt nytår med et budskab, som jeg håber folk vil tage til sig:

Alle danskere i Danmark værner om den enkeltes frie ret under ansvar for lovens paragraffer. Det er et af de mest banebrydende tiltag som gennem Danmarks historie, er blevet til virkelighed. Det er dejligt når man kan mærke, at folk udnytter deres ret til at ytre sig i menneskerettens navn – men denne ret må vi ikke tage for givet.

På tværs af alle politiske partier i Danmark, ser vi desværre autonome mennesker, som ikke er demokratitilhængere eller demokrater. Danmarks historie spiller den vigtigste rolle i demokratiets fremgang, og hvis vi en dag glemmer vores kendskab til fortiden, vil vi blive rodløse.

Der vil altid være ekstreme mennesker
Og der vil altid være ekstreme mennesker i blandt os, og lad os ikke glemme at vi alle er ét folk, som alle sammen vil gøre vores bedste for Danmarks fremtid, på hver vores måde. Uenighed er blot et af demokratiets egenskaber, og uden uenigheden ville vi aldrig kunne opnå feedback og kritik, og derfor ville demokratiet ikke spille nogen rolle i samfundet.

Mit endegyldige budskab til alle er, at vi bliver nødt til at skrive pænt til hinanden når vi diskuterer. Hvis ikke diskussionen fremgår som værende konstruktiv, vil diskussionen hurtigt blive til personangreb og trusler.

Selvom alle aldrig er 100 procent enige i landspolitik eller verdenstilstand, må vi alle sammen være med til at oplyse hinanden om det fællesskab, som der ligger i demokratiet. Folkestyre.

Tilsvining og computermudderkastning, er desværre blevet realitet efter digitaliseringens indtog i samfundet. Den bliver primært begået af voksne, rodløse mennesker som ikke besidder nogen form for tolerance – og jeg bliver ked af denne tendens.

Denne tilsvining er ekstrem. Når vi er i besiddelse af en vigtig samfundsopgave, hjælper vi ikke hinanden ved at nedgøre hinandens personlighed. Vi hjælper kun hinanden ved konstruktivitet.

Dansk broderskab er at hjælpe
Når alt kommer til sin ende, vil vi alle stå sammen for at hjælpe hinanden. Som det danske broderfolk altid har gjort i endeløshed. På tværs af alle politiske fløje må vi stå sammen, og oplyse hinanden om demokratiet.

Lad mig også pointere, at skriftlig vold heller aldrig nogensinde kan blive retfærdiggjort. Volden er direkte demokratidestruktiv, og den kommer aldrig demokratiet til gode – her er det nemlig stemmen der tæller.

Lad os stå sammen på tværs af alle fløje og hylde forskelligheden i vores samfund. Hvis alle mennesker havde været ens, ville vi ikke være indebærere af livsglæde, og verden ville være kedelig.

Glem nu aldrig danskhedens vigtigste faktor. Broderskabet.

Danskheden er at hjælpe hinanden.

Godt nytår.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#MeToo: Alt hvad han ville var at danse