Min ærlige oplevelse med at være i DR3

Mord, drab og selvmord – disse serier skal du se i efteråret

Når det begynder at blive koldt udenfor, søger jeg helst ind under min dyne med min Macbook, for at forberede mig til at gå i vinterhi. Jeg er ikke spor glad for det kolde vintervejr, men ligeså snart at jeg finder vejen til min dyne, så er jeg straks på dupperne igen. I dette indlæg skal vi tage et kig på hvilke serier du skal se i efteråret – og i vinteren, for den sags skyld. Serierne er ikke nødvendigvis nye, men se nu bare her – disse serier er fra Netflix (og delvist TV2Play), og det er mine anbefalinger til serier, du skal se i efteråret:

1: Stranger Things

 

Ohhh yes! Denne her er måske ikke spor overraskende for mange, men den er fandme livsvigtig, hvis man er ligeså stor Netflix-bruger som mig. Og seriens plot er hamrende godt. Ved I hvad den handler om? Det tænker jeg – men her kommer der en smagsprøve på, hvad den nye sæson måske kommer til at byde på. I hvert fald ifølge Flixfilm.

Det siges at den nye sæson af Stranger Things kommer til Danmark i slutningen af oktober i 2018, men jeg er nu ret sikker på, at det først er i 2019 – men som en Halloween-”tradition”, udkom sæson 2 også i slutningen af selvsamme måned sidste år. Det siges også at den nye sæson kommer til at handle om Elevens halvsøster Kali, som spilles af den danske skuespiller Lennea Berthelsen. Netflix har også offentliggjort at sæsonen også kommer til at indholde de selvsamme roller, som udvikler sig gennem sæsonen. Kalis rolle i serien har fået stor kritik, fordi hun ikke har taget ”aktiv” del af seriens handling, og hendes rolle er blevet anset for at være ”ligegyldig” i forhold til serien.

Jeg glæder mig til sæson 3, fordi serien har et vildt 60′-vibe, som jeg er helt vild med. Den der børne-naivitet der nærmest af tåkrummende, overdøves af venskabernes meget dyriske fællesskab. Det er simpelthen smukt. Jeg tror også at serien er god, fordi den ikke er for seriøs eller ”over-gjort”. Når forskellige personer dør i serien, afspilles der 60′-musik, og det er bare så fedt, at det kan fungere. Jeg må dog sige at jeg var ved at græde, da Bob blev dræbt af de der sindssyge alien-hunde. Videre!

2: Bones

 

Jeg må være ærlig – jeg er kun kommet til sæson 6 af Bones, men kan allerede nu afsløre at serien er så afslappende (ja, også taget i henhold til alle de drab der finder sted – sorry). I serien møder man Seeley Booth og Dr. Brennan, som er kollegaer, som der samarbejder om at få opklaret forskellige mord gennem det opdigtede Jeffersonian Institute. Selvom filmens plot er mord og drab, så spiller der også en hel del følelser med i serien, som gør serien mega attraktiv. Gennem hele serien udvikler Dr. Brennan og Seeley Booth sig, og får forskellige kærester, men gennem hele serien friendzoner de hinanden, selvom de egentlig crusher herre meget på hinanden.

Gennem serien finder disse to kollegaer også sammen af flere omgange, men ligeså hurtigt skilles de igen, for ikke at skade deres vilde venskab. Jeg har ikke rigtig mere at sige, men se den nu bare!

3: American Horror Story – Cult

Den vildeste sæson i serien. Cult. Jeg tror ikke jeg behøver at fortælle hvad American Horror Story handler om, men i Cult følger man valget mellem Donald Trump og Hillary Clinton (serien er super politisk farvet, men det skal jeg nok lade være at kommentere på), hvor Donald Trump ender ud med at vinde valget på trods af mange staters overvældende opbakning til Hillary.

Da Donald Trump vælges som præsident bliver en lille surburb i en delstat i Amerika oprørt (et hvidt villakvarter), og flere og flere begynder at frygte at blive myrdet, fordi der på mystisk vis bliver dræbt enormt mange personer i villakvarteret på enormt barske måder. Folk bliver lammet af frygt, fordi det er det som Trump prædiker (ifølge serien), og derfor bliver folk mildest talt sindssyge af det politiske spil.

Flere og flere bliver en del af forskellige kulter, hvor iblandt der kommer virkelige historiske kulter ind i billedet, som fx Jonestown med Jim Jones som leder, der den 18. november i 1978 dræbte alle sine radikaliserede tilhængere med Kool-Aid, som de blev tvunget til at drikke i en by, der blev beskrevet som et ”Paradis”, men som egentlig måske kan sidestilles til en fattig landsby.

Der er rigtig mange forskellige perspektiver i serien, og jeg kan altså ikke nå at forklare dem alle, så se den – og de andre sæsoner, selvfølgelig. Jeg har en ret pinlig confession. Det GIF som er vist for serien får mig til at få choks, hver gang jeg ser det, selvom jeg selv har set det ind. Pinligt.

4: Dicte

 

Jeg plejer normalt at være en af de største skeptikere, når det kommer til danske serier. Det er nok fordi jeg sådan generelt hader dansk-talende serier, fordi jeg er vant til de amerikanske serier. Alligevel har jeg set rigtig mange af de danske krimi-serier, fordi de er kendte for at være ekstremt gode. Og det er sgu også rigtigt. Faktisk, så er der rigtig mange amerikanske krimiserier der er inspirerede af de danske, og den danske krimigenre er nok min yndlingsgenre af alle.

”Dicte” ligger på Netflix (dog kun sæson 1, men sæson 2 kan vist findes på TV2Play), og den handler om journalisten Dicte der hurtigt for øjnene op for mange kriminalsager. Derfor tager hun del i rigtig mange af disse, selvom hun får besked på at holde sig væk, og det bunder måske i, at Dicte er lidt ensom efter sin skilsmisse og derfor søger efter at få afløb fra sine frustrationer. Hurtigt får hun etableret gode forbindelser i polititjenesten, og ender faktisk ud med at være en af de bedste ”privat-detektiver” i Danmark – på trods af rigtig mange uprofessionelle træk, som egentlig måske alligevel er nødvendige i visse situationer. Hun sætter sit liv på spil i alle tre sæsoner.

Hun er måske også lidt ensom, og da hendes datter får tanker om at flytte hen til sin far i København (eller Aarhus?), bliver Dicte ivrig efter at få familielivet stablet på benene, selvom hun måske allerede har nok i alt sit journalistiske og politi-mæssige arbejde som efterforsker. Det er nok en af mine yndlingsserier hidtil. Se den!

5: 13 Reasons Why

 

Havde I regnet med andet? Nu har jeg set 13 Reasons Why af flere omgange, og hver gang opdager jeg noget nyt. Derfor ser jeg ikke nogen argumenter for ikke at se den igen – for den er fandme genial. Jeg har ikke lyst til at fortælle hvad den handler om, for det tænker jeg godt folk ved, efter rigtig meget negativt medie-fis omkring serien, som der ikke er noget hold i.

Men jeg elsker i hvert fald serien – men jeg tror ikke der er nogen danskere der kan relatere til de problemer som finder sted, for de problemer som serien sætter fokus på, sker nok primært på amerikanske high-schools. 13 Reasons Why sætter fokus på de mange teenagers der i Amerika begår selvmord om året på grund af nye metoder for mobning. I serien følger man Hannah Baker som bliver draget af sine nye lyster som teenager, og snart er hun frit tilgængelig for alle drengene på Liberty High School, da hun er blevet voldtaget, fotograferet halvnøgen, fotograferet i seksuel interaktion og desuden er skolens ”luder”.

Hannah Baker bliver hurtigt drevet udover stepperne, og ender til sidst med at begå selvmord. Med sig i graven bærer hun stadig hemmeligheden om den endelige grund til selvmordet, og i serien forsøger forældrene til Hannah, at få et overblik over hendes sidste måneder, som byder på voldtægt, fotograferinger uden samtykke og alle mulige andre overgreb. Hun har filmet 13 bånd til sin omgangskreds, som hver indeholder grunde til hendes selvmord, som er begået på grund af vennernes handlinger og gerninger. Jeg kan kun anbefale den. Den er hamrende god, og sindssygt sørgerlig.

6: I forbryderens sind

 

Denne her serie er nok meget usædvanlig og ret dokumentarisk, men jeg elsker det frygtindgydende, hvor der er noget kriminelt involveret. I forbryderens sind handler om forskellige former for kriminelle handlinger, der har været begået gennem verdenshistorien. Jeg kan faktisk godt sige så meget, at et af afsnittene kan ses i forlængelse af American Horror Story, som står længere oppe, for det er her at man får et indblik i kultlederes måder at indoktrenere forskellige folk på, og det er bare herre seværdigt.

Jeg kan faktisk godt fortælle et af scenarierne fra dokumentar-serien. I et af afsnittene får man nemlig et indblik i Jonestown (den ovennævnte kult), hvor rigtig mange uskyldige personer blev dræbt af forskellige oprørske mennesker, der var tilhængere af Jonestown. I Jonestown blev det fx bestemt hvem der måtte have sex med hinanden, og dem der var gift med hinanden måtte ikke have seksuel kontakt, mens kultlederen (Jim Jones) blev viet til alle kvinderne i kulten, så han derefter kunne få dem til at begå drab på forskellige amerikanere, der ikke levede op til kultens krav om en bestemt levestil i det daværende Amerika.

Det tror virkelig lang tid for myndighederne at opklare sagerne, fordi de jo på en måde var umotiverede, og heller ikke var begået af de samme personer – de var begået indirekte af Jim Jones, der hjernevaskede sine kultmedlemmer til at udføre drabene. Mega bizart og ulækkert. Men klart seværdigt (det lyder som en fysisk seværdighed, som er positiv – don’t get me wrong).

Udover disse anbefalinger, skal jeg selvfølgelig også se alle efterårsfilmene – alle disneyfilmene, Titanic og utallige gysere. Jeg glæder mig! Og selvom jeg virker mega dyster med mine uhyggelige serier, så synes jeg at det er herre facinerende og spændende at se verdensomspændende krimisager, for jeg synes sgu at det gør noget ved ens følesans.

Hvad skal du lave i efteråret?

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min ærlige oplevelse med at være i DR3