Ugen der gik - Lærernes Dag, Nova Sushi og øl-smagning

Min ærlige oplevelse med at være i DR3

Tirsdag den 25/9, lagde jeg vejen forbi Danmarks Radio, fordi jeg skulle være med i en optagelse til DR3’s facebookside, som tog udgangspunkt i det indlæg jeg skrev for et par uger siden om, at ”jeg er ligeså fucked som dig”, som bragte rigtig meget positiv respons. Derfor tog interviewet udgangspunkt i mig som konservativ, der måske i virkeligheden bryder normerne for, hvad en konservativ person egentlig er.

 

Jeg er aldrig nogensinde blevet interviewet på den måde før, hvor der har været tre journalister overfor mig, hvor det ikke har været sendt live. Og egentlig så troede jeg næsten at det ville være nemmere, fordi jeg vidste at det jeg ville sige forkert, ville blive klippe ud, men sådan er det ikke – så jeg kom ind til Danmarks Radio, totalt uforberedt, med en total yolo-attitude. Så ramte virkeligheden mig – det, at jeg vidste at det ville blive redigeret gjorde det faktisk ret svært. For jeg vidste at jeg på en måde ikke behøvede at tage mig ”ligeså” meget sammen, som jeg havde skulle, hvis det havde været live.

I interviewet nævner jeg blandt andet at ytringsfriheden skal brydes, fordi den begrænser folks tanker og meninger. Jeg siger også, at folks dumme udtalelser kommer til at bide dem selv i røven i sidste ende – og jeg mener det, jeg siger. Så her har du nogen af de væsentligste og værste kommentarer, jeg har fået med mig på vejen.

 

Og jeg var virkelig den der irriterende turist i København, så jeg skulle selvfølgelig også have et billede af hovedbanegården (?) – den har jeg også kun set 1000 gange.

Da jeg kom ind i Danmarks Radio skulle vi selvfølgelig registreres, og derefter skulle vi igennem de dummeste (de dummeste, virkelig) svingdøre, hvor der kun var plads til én person i hvert rum, og den stoppede fordi jeg fik min størrelse 48 i klemme – så jeg ved ikke engang, om der var plads til en hel person. Men vi blev i hvert fald taget imod af de flinkeste journalister der var meget nysgerrige omkring min form for konservatisme, og selvom jeg var pisse uforberedt til det interview som kun skulle tage 30 minutter (men som tog en halvanden time, I bet), så gjorde de det alligevel til en oplevelse. Og det var også herre god træning fandt jeg også ud af. Nå ja, jeg så også Bamses hus (totalt starstuck).

Bagefter interviewet i studiet skulle vi ud fra bygningen og filme nogle overlægningsvideoer- og billeder, som de skulle bruge til pauserne, hvor jeg ikke snakkede i videoen. Det tænkte jeg egentlig også ville være pisse akavet, men det endte også super godt. Vi skulle blandt andet over på en skole (aner ikke om den var tilhørende til Københavns Universitet), men vi skulle i hvert fald være omkring ret mange studerende, hvor jeg skulle sidde ved et bord (alene) med min telefon, hvilket egentlig var ret grænseoverskridende, for hvad fanden ville de andre ikke tænke?

Nå ja, jeg skulle også finde et sted og få min mor til at tage Instagram-billeder af mig, mens jeg blev filmet, fordi journalisterne synes at min Instagram er ret stilistisk og mindre konservativ – og jeg sagde bare ja. Jeg håber ikke det ser vildt akavet ud, haha! Det her var the outcome, og det blev faktisk ret godt – klik forresten på billedet, hvis du vil se min Instagram:

 

 

Overall, så er jeg herre glad for oplevelsen. Det er virkelig god skærm-træning (det, som fx politikere får, så de kan tale flydende uden problemer, foran en skærm), og det har helt klart også givet mig et bedre syn på hvordan et sådant interview foregår, for det er meget mere lavpraktisk end man egentlig tænker om det første gang. Mange tak til Andreas Bense og Co. for at ville have mig med. Det var virkelig cool. Fremover vil der selvfølgelig nærmest kun komme positive vibes fra min side af, men det her var bare én af de gange hvor fordommene spredes og hvordan de trives i samfundet. Jeg håber I alle har det skide fedt!

2 kommentarer

  • Mathias Bach

    Hej Mathias,

    Mange tak for dine ord, og tak for at forholde dig kritisk til interviewet.

    Jeg pisser rigtigt nok på rigtig mange af de konservative normer, fordi jeg har oplevet at rigtig mange ligesindede ikke vil tilgodese det progressive samfund. Det bliver for regressivt til mig i et moderne samfund, og det er også derfor der er så mange fordomme om de konservative. Konservatismen for mig har et kristent fundament, men det at være kristen for mig, er ikke nødvendigvis selv at være kristen.

    I interviewet siger jeg at jeg er ateist, og det er jeg også til dels. Men jeg er også kulturkristen, for jeg er kæmpe tilhænger af højtider som jul, stor bededag, eller hvad der ellers findes af kristendomsinspirerede højtider. Men jeg skænker ikke kristendommen en tanke – for mig er det blot højtider, hvor man kan hylde familiesamværet eller andre fællesskaber, der betyder noget for en.

    Naturligvis er det også 100 procent i orden at gå i jakkesæt. Det er bare ikke lige mig, for jeg synes det er sådan lidt underligt (bemærk, at jeg selv har herre mange fordomme, haha). Jeg synes hurtigt at et hyppigt brug af sådan påklædning kan virke arrogant (må ikke misforstås, det er ikke ligeså slemt som arrogant, men vidste ikke hvilket ord, jeg skulle bruge ellers).

    Jeg håber du forstår mit svar, ellers kan du bare skrive tilbage.

    xx

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathias Stoltenberg

    Hej Mathias, så dit interview i DR, stor respekt. Jeg er selv medlem af KU og oplevet det samme, når jeg forsøger at bryde nogle af de konservative normer. Men nu til spørgsmålet. Du siger at du pisser på mange konservative værdier, hvilke pisser du så ikke på? Og i hvor høj grad vil du selv mene du er konservativ?

    Vh Mathias, 17

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik - Lærernes Dag, Nova Sushi og øl-smagning