Er jeg unik nok til at være her?

Jeg sletter mine Instagram-billeder, hvis ikke der er likes nok

Det her indlæg bliver nok en smule kontroversielt. Mest af alt fordi min egen generation er min målgruppe, og derfor vil jeg godt bede dig om at læse dette indlæg til slut – for der ligger rigtig mange ting bag overskriften, som jeg i dette indlæg vil redegøre for. Artikelbilledet af mig er ikke spor godt. Spot mine bumser. De er fine, ikke?

Når jeg mener at du skal tage dig sammen, så mener jeg at de nuværende tilstande på de sociale medier skal stoppes omgående. Vi prædiker altid så meget om, at vi skal være os selv uanset hvad folk kan finde på at sige. Men vi gør det modsatte. Selv jeg gør det modsatte, når jeg skriver at tendensen skal stoppe. Det hele stinker langt ude af dobbeltmorale. Og det siger måske også ret meget alligevel.

Vi har snakket så meget om at vi fx skal sætte mærkater på modelbilleder ved busstoppestederne, fordi de viser en illusion af den gennemsnitlige kvinde. Og det er egentlig fint med mig, men man rammer bare det helt forkerte sted. Og det gør mig faktisk mega sur, for det der egentlig øger forventninger til os unge (især pigerne, der er virkelig hårdt ramte), er statens krav til samfundets unge. Det er egentlig forfærdeligt. Ligeså snart at jeg går ind på Instagram og klikker på ”udforsk”-knappen, støder jeg på overredigerede billeder af (igen, piger), der pludseligt har fået en 3 meter bred røv. Og ja, overdrivelsen fremmer forståelsen. Det er egentlig forfærdeligt.

 

 

Når folk er på gymnasiet vil de ikke gå alene rundt, fordi det er farligt for ens sociale status, hvis de går alene, fordi det ellers kan virke som om, de er ensomme. Hvor forfærdeligt er det lige? Dem som ikke nødvendigvis lige passer ind i glansbilledet bliver pr. automatik udstødt fra klassens fællesskab, fordi de ikke nødvendigvis lider under den samme mentalitet som alle os andre, der opfatter os selv som ”modne”. Og ifølge os selv, så er vi jo ”bare os selv”. Men det er nok den halve sandhed.

Når jeg så selv lægger et billede op på Instagram, skal det helst gøres på den helt rigtige måde, så jeg sikre mig flest likes. Det er ikke noget jeg gør med vilje, men det ligger altid i underbevidstheden. Hvis ikke der kommer det forventede antal likes, så kan jeg godt finde på at slette billedet igen, fordi jeg tænker på hvad mine omgivelser egentlig tænker om mig, hvis kun jeg får lidt over 100 likes. Og det er ligegyldigt om jeg prøver at stoppe med at slette mine billeder, hvis ikke de får nok likes – jeg tænker hele tiden på det. Det er sikkert ikke alle der gør det på samme måde som mig, men når jeg laver et indlæg som dette, så tænker jeg det er optimalt selv at stå frem med alt. For der er rigtig meget ellers at skjule.

Gennem flere år er der også flere kvinder der er begyndt at stå frem på Facebook med deres fede kroppe, og det er jo egentlig ligeså forkert som at poste et billede med en tre meter stor røv. Det er jo slet ikke sådan det skal være. Det rager mig en papand når en fed kvinde vælger at stå frem med sin krop på Facebook, for det gør ingenting for samfundsordenen. For pludseligt, så ændrer debatten kurs, og nu har vi en debat om hvorvidt det er sundt at have en fed krop – og selvfølgelig er det ikke det. Men det vil jeg ikke styre.

 

 

Debatten i dag skal slet ikke handle om hvorvidt modeller har indflydelse på skønhedsidealerne, for selvfølgelig har de det. Debatten skal heller ikke handle om hvorvidt fedme er en god eller en dårlig til – debatten skal handle om hvad staten gør, for at fremprovokere alle de her sindssyge tanker som min generation har om dem selv.

Alt sammen bunder ud i forventningspresset til landets unge. Det er os der står overfor den demografiske udfordring (ældrebyrden), og det er os der skal sikre at staten har en god betalingsbalance på trods af gevaldigt mindre hænder på arbejdsmarkedet. Det er mildt sagt os, der får lorten. På trods af at det er os der får lorten i fremtiden, så vil jeg stadig komme med et budskab – tag dig nu sammen. Og selvom du ligesom alle andre bukker under for de etablerede vilkår på de sociale medier, så lad dig ikke snyde af redigeringer, og hvis du en dag ser den pige på gymnasiet der i går havde en røv som Kim Kardashian, og i dag har en røv som en gennemsnitlig teenager, så er det højst sandsynligt på grund af forventningspresset.

Dem som fremstår mest selvsikre på Instagram, er måske egentlig dem der skriger højst efter hjælp. Og hvis du nogensinde støder på nogen der siger, de har fundet sig selv – så er det løgn.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg unik nok til at være her?